Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

FEDERALNA MINISTRICA TURIZMA EDITA ĐAPO POSJETILA BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i zastupnica u Skupštini ZDK Meldina Ugarak, obišle su danas turističke destinacije u Zeničko – dobojskom kantonu. U posjet je bio uključen obilazak Ponijera kod Kaknja za koje je Vlada FBiH opredijelila 1,5 miliona KM za nabavku ski lifta, obilazak farme „Malak“, te posjet Visokom i Bosanskoj dolini piramida.

– Obišli smo Ponijere da vidimo šta je još potrebno da bi se planski razvijao taj kraj, farmu „Malak“ koju bih preporučila svim našim sugrađanima da posjete, te nezaobilaznu destinaciju Bosansku dolinu piramida. Imala sam priliku obići tunele Ravne i svaki put kad dođem ovamo vidim mnogobrojne strane turiste koji su zainteresovani za ovo bosansko čudo. Kao ministrica bih pozvala naše građane, ali i turiste iz regiona i drugih zemalja da posjete ove naše lokacije i uživaju u destinacijama koje imamo i prirodnim ljepotama koje nudimo. – kazala nam je nakon posjeta Visokom ministrica Đapo.

Zastupnica Meldina Ugarak je mišljenja da bi Vlada ZDK trebala još više podržati projekat u Bosanskoj dolini piramida, te nastaviti promociju i podršku ovom projektu koji je od ogromnog značaja ne samo za Visoko i kanton, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tokom posjeta Bosanskoj dolini piramida gošće je dočekao i sa njima lokacije obišao i osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić.

Zadnje ažuriranje srijeda, 17 avgust 2022 08:50

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved