Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

VOLONTERI ČISTE I UREĐUJU NOVE METRE TUNELA „RAVNE 3“

U Visokom trenutno boravi još jedna grupa volontera uključenih u radove na tunelima „Ravne 3“ pod stručnim nadzorom arheologa Fondacije Amne Agić i Amara Tufe, kao i koordinatora Fondacije. Volonteri su tokom ove sezone bili angažovani i u samom parku „Ravne 2“ tokom obimnih radova, a sada su ponovo aktivni radovi u tunelima „Ravne 3“.

– U ovoj grupi imamo desetak volontera iz naše zemlje, ali i Italije, Francuske, Engleske. Naglasak je na čišćenju novih metara tunela „Ravne 3“ gdje čistimo nove prostore i pripremamo se za pomna istraživanja. Već smo prošli nekoliko novih metara i u nastavku volonterske sezone očekujemo da nove metre očistimo, uredimo i naravno obezbijedimo drvenim podgradama. – kazao nam je arheolog Amar Tufo.

Iako ove sezone grupe volontera nisu bile toliko brojne i u prosjeku je po grupi bilo desetak do petnaest volontera, ipak je urađeno mnogo posla, a već naredne sedmice nas očekuje dolazak još jedne grupe u kojoj bi mogao biti i malo veći broj volontera, tako da će i radovi biti nastavljeni po planu koji je zacrtan, a volonterska akcija i ove godine traje do sredine mjeseca oktobra.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 25 septembar 2022 13:08

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved