Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

I PRODAVAČI SUVENIRA IMALI REKORDNU SEZONU

Aleja suvenirnica u Kompleksu Ravne iz godine u godinu ima sve brojnije sadržaje i sve bolju ponudu, a tome svakako doprinose i sve veće posjete gostiju iz cijelog svijeta. Kao što je sezona u Bosanskoj dolini piramida ponovo bila rekordna, tako rekorde obaraju i suvenirnice i obrti koje je moguće pronaći nadomak ulaza u tunele Ravne.

– Jako sam zadovoljan sezonom koja je na izmaku, a mislim i da sve ostale kolege koje rade ovdje dijele moje mišljenje. Nakon kratke pauze ove godine smo ponovo imali naše stalne goste iz cijelog svijeta, tako da je i prodaja mnogo bolja, ali i potražnja, zbog koje svake godine se trudimo da obogatimo našu ponudu. – priča nam Nermin Alihodžić, vlasnik suvenirnice „Nino“ na Ravnama.

Nermin već nekoliko godina ima ovaj obrt, bavi se nabavkom i prodajom kristala, minerala, dragog kamenja i brojnih interesantnih primjeraka koji privlače pažnju posjetilaca Bosanske doline piramida.

– Što se tiče kupovine tu prednjače gosti iz Njemačke i Austrije, koji su mnogo zainteresovani za kristale, dobro se razumiju, tako da je s njima i najviše posla. Naravno, svi gosti koji nam dođu imaju želju da nešto kupe i da imaju uspomenu na boravak u Bosanskoj dolini piramida, pa se i mi stalno trudimo da imamo što bogatiju ponudu i za svakog gosta ponešto. Od ove godine u ponudi imamo drveni kristal, obogatili smo ponudu ukrasnih magneta, a tu su i neki tradicionalni bosanski proizvodi i predmeti. – kazao nam je Nermin.

Kako se širi i uređuje sam Kompleks Ravne, tako se širi i ovo mjesto koje je nazvano Aleja suvenirnica, a danas svojim uređenjem, izgledom i ponudim, i zaslužuje ovaj naziv.

Zadnje ažuriranje utorak, 15 novembar 2022 15:57

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved