Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BEOGRAĐANE ODUŠEVILI TUNELI RAVNE I PREDIVNI PARK „RAVNE 2“

Sezona u Bosanskoj dolini piramida traje tokom cijele godine, sve lokacije su otvorene za posjetioce iz cijelog svijeta, i unazad nekoliko godina skoro da nema pauze u dolascima gostiju. Upravo tako je bilo i ovog novembarskog vikenda, čije je lijepo vrijeme privuklo u Visoko goste iz nekoliko zemalja Europe, prije svega Njemačke, Austrije, Češke, kao i iz svih krajeva naše zemlje.

Iako posjete nisu u rangu posjeta iz mjeseca septembra ili oktobra, kada su oboreni novi rekordi po posjećenosti, a čemu je mnogo doprinijelo i lijepo vrijeme, i ovoga vikenda gosti su obilazili tunele Ravne, a i u parku „Ravne 2“ je bilo poprilično živo za ovo doba godine.

– U Visoko smo stigli organizovano, do sada nismo imali priliku dolaziti, ali iz onoga što smo čuli od ljudi s kojima smo stigli ovamo, ali i iz medija u Srbiji, u kojima su dr. Osmanagić i bosanske piramide itekako zastupljeni, odlučili smo se na dolazak. Imali smo zaista jako lijepo provedeno vrijeme, predavanje, jogu, obišli smo predivni park „Ravne 2“, a naravno kao i našeg Novaka, i nas su najviše dojmili tuneli Ravne. Sve je predivno i jako pozitivno, prepuni divnih utisaka se vraćamo kući i svakako ćemo svima preporučiti dolazak ovamo, a mi se ponovo vraćamo. – kazali su nam Beograđani koji su u posjeti Bosanskoj dolini piramida.

I dok Beograđani obilaze Bosansku dolinu piramida, dr. Osmanagić s druge strane nastavlja promociju projekta, a upravo je Srbija ovih dana mjesto gdje ga mogu vidjeti, slušati i sresti.

Zadnje ažuriranje utorak, 15 novembar 2022 16:05

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved