Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ GOSTOVAO U EMISIJI “MEĐU NAMA” TELEVIZIJE NOVA - S

Nakon izuzetno uspješne serije predavanja u Subotici, Novom Sadu i Beogradu, dr. Semir Osmanagić je putovanje u Srbiji iskoristio i za dodatnu medijsku promociju i gostovanje u najvažnijim medijima Srbije, a u ponedjeljak je bio gost izuzetno gledane emisije “Među nama” koja se emituje svakog radnog dana u popodnevnom terminu na Televiziji NOVA-S.

Bila je ovo prilika da gledaoci ove televizije saznaju sve o piramida u Bosni i Hercegovini, od samog otkrića, do starosti i svrhe prvih europskih piramida. – Piramide imamo na svih šest kontinenata, a većina svjetskih piramida je pokrivena šumom, zemljom i vegetacijom, posebno piramide koje se nalaze u dijelovima gdje je klima poput naše. Istraživanja i iskopavanja smo započeli 2006.godine i odmah metar ispod zemlje smo naišli na kamene blokove od vještačkog betona nevjerovatno čvrstoće. – pojasnio je početak istraživanja dr. Osmanagić. 

Tokom gostovanja dr. Osmanagić je pojasnio do sada otkrivene svrhe bosanskih piramida, a javnost je saznala mnogo toga i o Prahistorijskom podzemnom kompleksu tunela Ravne.

Na samom kraju emisije dr. Osmanagić je voditeljici emisiji poklonio i svoju novu knjigu koju također uz predavanja promoviše širom svijeta.

Zadnje ažuriranje utorak, 15 novembar 2022 16:21

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved