Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Dr Semir Osmanagić napunio dvorane u Splitu, Rijeci i, skoro, u Zagrebu

Pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanagić koji je bio otvoren i slobodouman glas tokom pandemijskih vremena, dočekan je u Hrvatskoj raširenih ruku, toplo i s ovacijama.

Velika dvorana Hrvatske vojske u splitskoj Lori, kapaciteta 420 mjesta, bila je u potpunosti ispunjena. Dvorana Hrvatskog kulturnog doma Sušak u Rijeci sa 650 mjesta nije bila dovoljna da primi sve zainteresovane. Predavanje u Zagrebu je pomjereno u posljednji čas iz dvorane KCM u veliku kino dvoranu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu kapaciteta 1.000 mjesta i bila je ispunjena sa više od 500 duša.

Ovakav veliki odaziv je postignut uprkos činjenici da oglašavanje nije išlo putem mainstream TV kanala, bilo državnih ili komercijalnih, novina i časopisa, velikih i čitanih web portala. Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je oglasila ova predavanja samo putem svojih socijalnih mreža (Instagram, Facebook, Youtube, web portal).

Došlo je vrijeme da su ljudi gladni istinitih informacija o našoj prošlosti da bi se lakše pripremili za izazove koji nas očekuju u bliskoj budućnosti.

To je razlog što posjetioci pažljivo slušaju, informacijama nabijena, predavanja Dr Osmanagića koja traju tri sata bez ijedne pauze.

Obično na predavanjima prisustvuje barem trećina gostiju koji su dotaknuti energijom bosanskih piramida. Ostali dobiju motivaciju da posjete Visoko.

Dopunjeno predavanje Dr Osmanagića govori o istinitoj prošlosti Planete, civilizacijskim ciklusima, rasprostranjenosti i svrsi piramida. Bajkice egiptologa i arheologa ustupaju mjesto naučnoj argumentaciji i mjerenjima. Ovaj put posebna pažnja posvećena je i historiji Balkana i kako su stranci komadali i razdvajali ilirsko-slavenske narode od daleke prošlosti do danas.

Splitski youtube kanal Atma će uskopo predstaviti kompletno predavanje u Splitu, koparska TV je snimila dugački intervju za italijansku, slovenačku i hrvatsku javnost, a zagrebački podkast ‘Inkubator’ donosi intervju s Osmanagićem na temu predpotopnih civilizacija.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 28 novembar 2022 14:46

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved