Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

NOVA INSTALACIJA U ‘MAGIČNOJ ŠUMI’

Po završetku izgradnje obaloutvrde u prvoj dolini parka, u kojoj se nalazi i ‘Magična šuma’ započete su aktivnosti na dopuni sadržaja. Vrijedni tim Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i privrednog društva ‘Bosanske piramide d.o.o.’ napravio je četverostranu piramidu koja će zasigurno privući pažnju najmlađih.

Konstrukciju je pripremio Eso Halilović, dugogodišnji suporter projekta istraživanja piramida, a dovršili su je majstori Fondacije.

Nagib ove piramide odgovara nagibu Nubijskih iramida iz Sudana gdje ih je podignuto čak 224. To su piramide s najvećim nagibom na svijetu koji u prosjeku iznosi 70 stepeni.

Nastavlja se uređenje prve doline parka zamjenom starih i postavljanjem novih klupa i stolova. U pripremi za zimske mjesece, tim Fondacije je zaštitio dvostrukim slojem farbe i laka sav drveni mobilijar u parku.

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved