Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

Obilazak lokacija u Egiptu

Grupa dr. Semira Osmanagića 
 
 Grupa gostiju iz 5 ex-Yu zemalja sa dr.Osmanagićem 2.12.2022. krenuli su na uzbudljivo, nezaboravno putovanje u obilazak lokacija drevnog Egipta.
Prvi dan većina je krenula iz Sarajeva, neki iz Beograda, Skoplja, Zagreba, Dubrovnika i Ljubljane. U večernjim satima svi su stigli u hotel, u Luxoru. 
Danas su obilazili lokacije na zapadnoj obali Nila.
Mjesto gdje su faraoni sahranjivani zove se  Dolina kraljeva. 
U Dolini kraljeva do su pronađene 62 grobnice, a grupa je obišla/ušla u 3 grobnice: Ramzesa IV, Merenptahta i Ramzesa IX. 
Nakon toga, grupa se uputila do hrama jedne od 8 kraljica koje su vladale Egiptom. To je hram izgrađen u čast kraljice Hatšepsut. 
Obilazak drugog dana završen je na lokaciji Kolosi Memnona, koji su u davna vremena isklesani od jednog velikog bloka kvarcita. 
Mali dio današnje avanture možete pogledati na slikama.
Zadnje ažuriranje nedjelja, 04 decembar 2022 16:26

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved