Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SVESTRANA UMJETNICA ELIS LOVRIĆ U POSJETI BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Svestrana umjetnica, multijezična kantautorica i glumica Elis Lovrić ovih dana boravi u Bosanskoj dolini piramida, a razlog je priprema predstave koju radi i režira sa Goranom Karanom.

– Ostala sam zatečena i oduševljena prijemom koji imamo ovdje. U Bosanskoj dolini piramida prvi put sam bila prije mnogo godina, nekako kad je projekat i počeo, sve od početka i pratim i istražujem i ovo je zaista jedinstveno mjesto na svijetu. Naravno, oduševila sam se kad me Goran pozvao i predložio da početak ovog projekta i prve probe budu baš ovdje, jer mislim da je ovo mjesto čarobno. – ispričala nam je Elis.

Elis je rođena u Puli, u muzičkoj karijeri iza sebe ima nekoliko albuma, učešća na Dori i hrvatskim muzičkim festivalima, ali i jedan album na portugalskom jeziku s kojim je imala i veliku turneju po Brazilu. Kao glumica Elis je radila u pozorištima u Hrvatskoj i Italiji. Zahvaljujući svom poznavanju pet jezika (hrvatski, engleski, italijanski, njemački i portugalski) učestvovala je u nekim međunarodnim projektima, a ostvarila je uloge i u filmovima.

– S Goranom sam se srela na Šibenskom festivalu i tu se rodila ideja za ovu predstavu. Ovdje smo počeli s prvim probama, radimo dramaturški slijed stvari, pjesama, govora, a tu će biti i Goranove priče iz života, ali i iz njegove ulice i kvarta. Moja uloga je rediteljska, a tu sam da napravim dramaturški slijed, da pročistim njegove ideje i iskoristim svoje glumačko znanje. – otkrila nam je Elis.

Zadnje ažuriranje petak, 13 januar 2023 12:25

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved