Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

TOKOM PRAZNIKA VELIKI BROJ GOSTIJU POSJETIO LOKACIJE FONDACIJE

Božićni i novogodišnji praznici bez sniježnih padavina doveli su veliki broj gostiju u Bosansku dolinu piramida. Lokacije Fondacije otvorene su svih 365 dana u godini, a u periodu oko Nove godine vrijedni vodiči Fondacije, posebno oni koji su postali dijelom kolektiva krajem prošle godine, prezentovali su naučeno znanje i vještine gostima.

– Tokom praznika imalo smo veliki broj posjeta, a tome je svakako doprinijelo i jako lijepo vrijeme za ovo doba godine, na planinama nije bilo snijega, pa su se brojni gosti koji su boravili na planinama odlučili za posjet Bosanskoj dolini piramida. Imali smo brojne goste iz naše zemlje, Slovenije, Hrvatske, Srbije, ali i mnogo ljudi iz Skandinavije, kao i ljude iz dijaspore koji su stigli na odmore i to vrijeme iskoristili za dolazak ovamo. – priča nam Šejla Čobo koordinatorica vodiča u Fondaciji.

Malo prije Nove godine okončana je i Jesenja škola za vodiče, a novi vodiči već su na svojim radnim mjestima i pozicijama.

– Tokom posljednje obuke primili smo ukupno četiti nova polaznika, troje je počelo raditi u Kompleksu Ravne dok je jedan polaznik angažovan na Bosanskoj piramidi Sunca. Dobro su se pokazali u ovim prvim danima, odmah su imali priliku da osjete kako je biti dio tima Fondacije, imati velike broj posjeta i snaći se u komunikaciji i vođenju gostiju. – ispričala nam je Šejla.

Posjete svim lokacijama Fondacije u Bosanskoj dolini piramida nastavljaju se svakodnevno, lijepo vrijeme tokom dosadašnjeg dijela zime pogoduje gostima koji imaju želju da obiđu sve lokacije, a ljubazno osoblje i vodiči spremno očekuju goste, te svojim prezentacijama dokazuju da su jedna od najboljih vodičkih službi u regionu.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 15 januar 2023 12:56

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved