Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

POKRENUTA INICIJATIVA „VISOKO – FESTIVALSKI I SAJAMSKI GRAD“

U petak 27.januara u Kulturnom centru Altindag – Visoko održan je inicijativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić, Evelina Čehajić i Ajdin Ahmetspahić, direktorica JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko Amila Koso, Gradske uprave Visoko Suada Koljenović i Adi Pašalić, kao i nevladinog sektora Udruženja „Setup“ u čije ime je prisutan bio Faruk Šahinović. Sastanak je inicijativa Fondacije, a naziv inicijative i projekta je „Visoko – Festivalski i sajamski grad“.

Već dugi niz godina Visoko ima brojne sadržaje, koji su iz godine u godinu sve bogatiji, a ovom inicijativom cilj je objediniti vladin, nevladin i privatni sektor, te partnerski ponuditi još bogatije sadržaje za sve turiste i posjetioce koji dolaze u grad piramida.

– Okupili smo se kako bismo pokrenuli interesantnu inicijativu koja za cilj ima organizovaniji sistem sadržaja, zajednički nastup svih subjekata koji se u Visokom bave organizacijom kulturnih, muzičkih, sportskih i drugih događaja, te kako bismo svim posjetiocima ponudili još bogatiji i kvalitetniji program. Ovo je bio prvi sastanak, već u budućnosti nas očekuju nova okupljanja, ali i zajednički programi koji će sigurno obogatiti život Visokog i Bosanske doline piramida. – kazao je nakon sastanka dr. Semir Osmanagić.

Cilj je na jednom mjestu okupiti što više udruženja i kolektiva, a onda od Visokog praviti grad festivala i sajmova, koji se održavaju tokom cijele godine. Naredni sastanak je planiran za iduću sedmicu, a već u mjesecu martu možemo očekivati i objedinjenje i dogovorene mjesečne programe, s akcentom na manifestaciju „Visočko ljeto“ koja bi u budućnosti trebala biti još sadržajnija, ali i ponuditi još više programa i aktivnosti tokom cijelog ljeta.

Zadnje ažuriranje subota, 28 januar 2023 18:59

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved