Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

INICIJATIVA „VISOKO – FESTIVALSKI I SAJAMSKI GRAD“ POČELA OKUPLJATI BROJNA UDRUŽENJA I KOLEKTIVE

U prostorijama Društvenog centra Visoko danas je održan novi, prošireni sastanak inicijative „Visoko – Festivalski i sajamski grad“. Podsjećamo, u pitanju je inicijativa koja bi od Visokog trebala napraviti grad sa objedinjenom ponudom različitih sadržaja, koje će realizirati JU Centar za kulturu, sport i informisanje, Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, Grad Visoko, kao i brojna udruženja i kolektivi koji su organizatori umjetničkih, kulturnih, sportskih i drugih događaja u Visokom.

Sastanku su prisustvovali direktorica JU Centar za kulturu, sport i informisanje Amila Koso, predstavnici Gradske uprave Visoko Suada Koljenović i Adi Pašalić, predstavnici Fondacije dr. Semir Osmanagić i Evelina Čehajić, KSC „Mladost“ i sportskih kolektiva Kenan Buza, kao i: Halima Abdukić (JU za predškolski odgoj i obrazovanje), Đenana Ganić (Zavičajni muzej), Ajša Šahinović (Gradska biblioteka), Azra Ohran Zubić i Faruk Šahinović (SETUP), Alma Beganović (Privatni iznajmljivači Visoko), Dževad Hasanbegović (Ars Tragovi), Nihad Dervišević (KUD Visoko), Alija Šahinović i Ervin Klepo (Likum 76), Mersed Šahinović (Preporod), Midhat Uzejrović i Dino (Unity).

Prisutni su iskazali veliko zadovoljstvo što se jedna ovakva inicijativa dešava u Visokom i što su se na jednom mjestu okupili brojni kolektivi i udruženja koji kroz svoj rad prave bogate umjetničke, muzičke, kulturne i sportske sadržaje za Visočane, ali i brojne goste iz cijelog svijeta.

Zaključeno je da se od danas ide u realizaciju pripreme programa za mjesec mart 2023.godine. Udruženja i kolektivi su dobili vrijeme od 7 do 10 dana da svoje programske prijedloge pošalju, a ustanovljeno je i koordinaciono tijelo koje će učestvovati u pripremi programa, ali i dizajnu i promociji programskog sadržaja, a cilj je da do početka marta, odnosno da 1.marta dobijemo program za mjesec mart, koji će biti postavljen na različitim lokacijama u Visokom, i putem kojeg će se stanovnici Visokog, kao i gosti, moći informisati o sadržajima i događanjima u Visokom tokom tekućeg mjeseca.

Zadnje ažuriranje subota, 04 februar 2023 09:32

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved