Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PREMIJERKA ZDK AMRA MEHMEDIĆ – REDOVNO POSJEĆUJEM PARK „RAVNE 2“

Ministri u Vladi Zeničko – dobojskog kantona na čelu sa premijerkom Amrom Mehmedić posjetili su u četvrtak 2.marta 2023.godine Gradsku upravu Visoko, te održali sastanak sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem i predstavnicima gradske administracije.

Naravno, neizostavna tema sastanka bio je i turizam, ali i razvoj infrastrukture, kao i druge oblasti. Ono što je značajno za dalji razvoj projekta istraživanja Bosanske doline piramida, kao i Fondaciju „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ jeste upravo činjenica da je u nekoliko navrata iskazano da je Visoko turistički grad i da je turizam grana u koju će se ulagati.

Premijerka Amra Mehmedić je na samom početku svog izlaganja kazala kako se raduje dolasku u ovaj divni grad, te posebno naglasila kako je i sama često gost u Visokom i kako često posjećuje Arheološko – turističko – sportski park „Ravne 2“.

Nažalost, vremenski uslovi ovoga puta nisu bili najbolji za posjet lokacijama Fondacije, ali je sigurno da u skorijoj budućnosti čelne ljude kantona možemo očekivati i u službenoj posjeti lokacijama Fondacije.

Zadnje ažuriranje petak, 03 mart 2023 16:29

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved