Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

GOSTI IZ MAKEDONIJE I SRBIJE ORGANIZOVANO STIGLI U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Proljetno sunce, a s njim i proljetna atmosfera su se vratili u Bosansku dolinu piramida, a lijepo vrijeme je izmamilo posjetioce u obilazak Prahistorijskog podzemnog kompleksa tunela Ravne, ali i parka „Ravne 2“ koji je još uvijek pokriven sniježnim pokrivačem.

Pored individualnih posjeta ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, ove nedjelje su u Bosansku dolinu piramida organizovano stigli gosti iz Makedonije, njih pedesetak, koji su uživali u obilasku tunela Ravne i parka „Ravne 2“.

Organizovano su stigli i gosti iz Srbije, a u pitanju je „Klub putnika 8“ iz Rume iz Srbije. Četrdesetak gostiju iz Rume, Novog Sada i drugih dijelova Vojvodine imalo je priliku da se upozna sa projektom istraživanja Bosanske doline piramida, ali i da obiđu misteriozne Tunele Ravne. – Naša parola je „Mi živimo putovanja“ i zaista je tako. Danas nas je bilo četrdesetak iz nekoliko gradova Vojvodine i uživali smo u ovom jednodnevnom izletu. Sigurni smo da će se veliki broj nas koji smo danas bili ovdje, ponovo vraćati na ove predivne lokacije. – kazali su nam gosti iz Srbije.

Sve ljepše vrijeme donosi i sve veći broj posjetilaca, a tokom mjeseca marta u Bosanskoj dolini piramida je planirano i nekoliko događaja, među kojima su i otvorenja dvije nove, zanimljive instalacije u parku „Ravne 2“.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 06 mart 2023 18:04

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved