Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PRAG ODUŠEVLJEN BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Da li se ljudi u Visokom zapitaju zašto stotine automobila, kombija i autobusa s češkim registracijama dolaze svake godine baš u taj gradić u centralnoj BiH? Zašto hiljade Čeha spava u iznajmljenim apartmanima, bungalovima, hotelskim sobama, a njihov jezik odjekuje visočkim uliacama?

Subota, 4. mart 2023. bio je praznik prave istine o prošlosti u režiji istraživača piramida Dr Semira Osmanagića. U prepunoj dvorani od 350 mjesta, u centru glavnog grada Češke Republike Pragu, Osmanagić je održao trosatno predavanje. Više puta je prekidan pljeskom, a na završetku je dobio burne ovacije.

Argumentovano i uvjerljivo Dr Osmanagić je govorio zašto je ‘gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti pogrešno’. Svijet prošlosti je bio svijet piramida, a najdalje u njihovom dešifrovanju otišlo se sa projektom bosanskih piramida. Pravi naučnici, su ponovljenim mjerenjima, dokazali da piramide pojačavaju prirodne energetske izvore koje nose beneficije za ljudsko zdravlje, komunikaciju, unaprijeđenje vode, hrane, imuniteta, bioenergetskog polja (aure) i sl. Stara paradigma se ruši, nova se rađa.

Trećina prisutnih u dvorani je već bila u Visokom. Neki i više puta. Bilo je dirljivo vidjeti i pripadnike naše dijaspore iz BiH, Hrvatske i Srbije kako su srdačno pozdravili Osmanagića i zahvalili se na njegovom radu, osobito u protekle tri godine.

Većina od 100 Čeha koji su kupili upravo izašlu knjigu na češkom jeziku ‘Moja priča – Otkrivena tajna bosanskih priamida’ najavili su dolazak u Visoko ovoga ljeta, neki i ovoga proljeća. Česi su najvjerniji i najbrojniji posjetioci iz središnje Evrope i tako će ostati. A u Visoko dolaze na poziv Dr Semira Osmanagića koji redovno pravi promotivne ture po različitim dijelovima Češke Republike, a nakon inicijalnih posjeta ide priča od uha do uha i preporuke.

To što naša ambasada u Pragu nije izrazila interes za dolazak baš i ne čudi.  

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 06 mart 2023 18:10

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved