Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ UOČI PREDAVANJA U BIJELJINI GOSTOVAO NA BN TELEVIZIJI

Uoči gostovanja, predavanja i promocije knjige u Bijeljini u ponedjeljak, 13. marta 2023. u 18:00 sati Dr Semir Osmanagić je ove nedjelje bio gost uživo u jednoj od najgledanijih emisija BN TV, „Nedjeljno popodne“. „Svi smo mi satkani od neke energije, neko je ima manje, a neko više, a upravo je energija jedan od razloga dolaska našeg današnjeg gosta, koji će pričati o atrakciji u BiH“ – bila je najava gostovanja dr. Osmanagića.

Svoje gostovanje u ovoj emisiji dr. Osmanagić je iskoristio da još jednom pojasni otkriće piramide u Visoko, svoj prvi dolazak u Visoko, a onda i ono što je uslijedilo – osnivanje Fondacije, volonterske akcije, brojna otkrića, istraživanja i sjajne rezultate do kojih se svakodnevno dolazi. – Poziv za dolazak u Visoko je otvoren svima, mi smo krenuli iz arheologije, kasnije se proširili na nauku, ljekoviti aspekt, kulturni, napravili smo od zapuštene močvare najljepši park u ovom dijelu Europe, danas imamo sportske događaje, meditacije, jogu, predavanja, muziku, ples i brojne druge sadržaje i zato nas preporučuju i zato imamo budućnost. – kazao je dr. Osmanagić.

Naravno, osvrnuo se i na dolaske najboljeg tenisera i sportiste svijeta Novaka Đokovića, te gledaocima pojasnio kako izgledaju Novakovi boravci u Bosanskoj dolini piramida. Na kraju, dr. Osmanagić je najavio gostovanje u Bijeljini, ali i dva događaja u Visokom, dva otvorenja novih instalacija u parku „Ravne 2“ koji nas očekuju naredne sedmice, u subotu 18.marta, te na prvi dan proljeća u ponedjeljak 20. marta. Razgovor je dr. Osmanagić završio uz sjajne poruke za sve žitelje zemalja naše regije – U Visokom dajemo formulu kako živjeti, kako zajedno surađivati i živjeti u ljubavi i poštovanju. – poručio je dr. Osmanagić, te dodao kako za deset godina u Visokom očekuje milion posjetilaca iz cijelog svijeta.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 13 mart 2023 12:33

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved