Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DR. OSMANAGIĆ – DOBILI SMO SJAJNU SKULPTURU, MOŽDA I NAJUSPJEŠNIJU OD SVIH ŠIROM SVIJETA

O značaju Nikole Tesle, ali i skulpturi i mjestu posvećenom ovom velikom naučniku i geniju, „Trgu Nikole Tesle“ koji će u budućnosti krasiti park „Ravne 2“ govorio je osnivač Fondacije i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić.

– Jako mi je drago da smo imali jedno ovakvo otvorenje uz prisustvo 400 zvanica i posjetilaca iz nekoliko zemalja, koji su govorili o radu i značaju Nikole Tesle, te smo se svi zajedno podsjetili na ovog velikana čija djela trebaju da dožive punu verifikaciju u godinama i decenijama ispred nas. Tesla je čovjek sa više od 340 patenata na kojima je zasnovana naša tehnologija, ali njegova dostignuća čekaju da budu materijalizovana u praksi. – priča dr. Osmanagić.

Pojasnio nam je i značaj ciljeva koje je imao ovaj veliki naučnik.

– Tesla je čovjek koji je imao plemenite ciljeve ispred sebe, osobito da imamo čistu, neograničenu i besplatnu energiju i nadamo se da će se to i postići i da će se promijeniti socijalna struktura naše planete, da će ljudi živjeti ravnopravnije umjesto sadašnjeg elitnog organizovanja društva. – kazao je dr. Osmanagić.

Na kraju je kazao i kakav je značaj skulpture i trga za park „Ravne 2“.

– U parku smo dobili sjajnu skulpturu čiji je autor Damir Šabić iz Sarajeva i to je možda i najuspješnija Teslina skulptura širom svijeta. To je jedan poseban kutak koji objašnjava Teslu, njegov rad, inovacije i značaj za planetu i ovo će biti lokacija u parku koja će privlačiti hiljade posjetilaca iz cijelog svijeta. – kazao nam je dr. Osmanagić.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 19 mart 2023 17:35

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved