Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

MINISTRICA DŽENANA ČIŠIJA I GRADONAČELNIK VISOKOG MIRZA GANIĆ OTVORILI „TRG NIKOLE TESLE“

U subotu 18.mart u parku „Ravne 2“ svečano je otvoren „Trg Nikole Tesle“ u spomen na ovog genijalnog naučnika. Trg su otvorili zvaničnici iz Visokog, ministrica finansija u Vladi ZDK Dženan Čišija i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

– Svima koji ste danas ovdje želim dobrodošlicu, da se osjećate ugodno i uživate u svemu što je Semir pripremio, jer naš Semir je zaista čovjek koji ima viziju i svakodnevno pravi i realizuje ideje od kojih Visoko ima veliku korist. Grad Visoko nije prepreka u izgradnji ovog parka, sve dozvole i sve što je potrebno mi sa svoje strane pratimo, a ove godine planiramo i određene projekte iz oblasti infrastrukture, kako bismo nastavili saradnju koja je zaista odlična. Semir je naš počasni građanin i sama ta titula zavređuje da mu se iskaže poštovanje, a svakako i realizacija ovakvih projekata, i zahvaljujemo mu se na svemu što čini za Visoko. – poručio je gradonačelnik Mirza Ganić.

Dženana Čišija je ministrica finansija u Vladi ZDK a dolazi upravo iz Visokog.

– Uvijek me raduje da vidim veliki broj posjetilaca u našem gradu, iskreno se nadam da ćemo zajednički naći načina da sve ovo podržimo, da podržimo sve Semirove ideje i da ih zajedno realizujemo, i mi iz kantona i gradonačelnik koji je uvijek tu za saradnju i podršku. – kazala je ministrica Čišija.

Zadnje ažuriranje srijeda, 22 mart 2023 15:40

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved