Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

ZADAR SJAJNO DOČEKAO DR SEMIRA OSMANAGIĆA

Pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanagić gostovao je u Zadru, Hrvatska i održao prezentaciju u petak 24. marta 2023. Sjajno uređena Polivalentna Providurova dvorana bila je dupke puna čime je potvrđen veliki interes za ono što je direktor Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ imao da kaže.

Ovaj grad je dom poznatog Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru. Osmanagićevo otvaranje predavanja s tvrdnjom da ‘Gotovo sve što nas uče o drevnoj prošlosti je pogrešno…’ je bilo vrlo izazovno. Slijedila su puna četiri sata neprekidnog bombardovanja publike naučnom argumentacijom koja govori o zabludama o piramidama i njihovoj svrsi koju su javnosti nametnuli zapadnoevropski i egipatski historičari, arheolozi i egiptolozi.

Najviše slajdova bilo je posvećeno hronologiji naučnog istraživanja najstarijih i najvećih piramida u svijetu, u centru BiH, u Visokom.

Više puta je njegovo predavanje prekidano aplauzima, a kraj su, nakon četiri sata, dočekali svi prisutni. Slijedila je velika podrška i riječi zahvale nakon još jednog predavanja Dr Semira Osmanagića u Zadru.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 27 mart 2023 18:02

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved