Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

BUDUĆI ŠAMPIONI SE PRIPREMAJU U TENISKOM CENTRU PARKA "RAVNE 2"

Pored brojnih profesionalnih tenisera koje smo ugostili nakon otvorenja Regionalnog teniskog centra Fondacije u parku "Ravne 2" u Bosanskoj dolini piramida, ove subote 13. maja 2023. na treninzima su bila i dva mlada tenisera, dvije buduće zvijezde, Matija Putić iz Srbije koji živi u UAE i trenira u Global Tennis Academy i Matej Šuku iz Rumunije, koji također živi u Emiratima i dio je pomenute Akademije.

- Tu smo došli na pripreme pred U-14 Tennis Europe u Mostaru kao tim, ove sedmice počinje turnir, a mi se nadamo trofejima. Ovi momci su počeli tenisom da se bave sa 4,5 godina, treniraju 15-20 sati sedmično i igraju 10-15 turnira godišnje. U Emiratima su prvi u konkurenciji do 16 i 18 godina. - kazao nam je njihov trener Saša Ljumić.

Za Visoko su se odlučili jer je trener bio upoznat s Centrom u parku "Ravne 2".

- Ideja za Visoko je došla možda i zbog mog visočkog porijekla, iz medija sam vidio sve ovo, poznajem igrače koji su otvorili Centar, a sve je fantastično, od samih terena, do svlačionica i lokacije na kojoj se tereni nalaze. Ono što je ovoj djeci najveća inspiracija jeste igra na terenima na kojima je igrao i Novak Đoković. - kazao nam je trener.

Na kraju je dodao i kako su obišli i tunele Ravne, gdje je predivno, mirno, posložili misli, što je za ove momke jako bitno, a mjesto je perfektno za meditaciju i fokusiranje.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 15 maj 2023 19:50

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved