Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

KONFERENCIJA O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE I TURIZMU ODRŽANA U PARKU „RAVNE 2“

U Multimedijalnoj sali u parku „Ravne 2“ u utorak 16.maja 2023.godine održana je treća konferencija o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i turizmu, koju organizuje Udruženje „Drvni klaster – Namještaj i drvo“ i Agencija „EventExpo“.

– Ovo je treći put kako ovu konferenciju održavamo u Visokom, u predivnom parku „Ravne 2“ i na piramidama. Ovo je za nas posebno mjesto, jer se i koncept piramida zasniva na energijama, a konferencija je prilika i za brojne goste koje imamo, da pored stručnog dijela, imaju i taj turistički dio i obilazak arheoloških i turističkih lokacija u Bosanskoj dolini piramida. – kazao nam je organizator konferencije Dinko Mujkić.

Konferencija je ove godine imala međunarodni karakter, jer su učešće uzeli i gosti iz Austrije, konferenciju je podržalo Ministarstvo privrede ZDK na čelu sa ministrom Samirom Šibonjićem, a učestvovali su profesori, doktori, kao i predstavnici kompanija iz drvnog i metalskog sektora, te predstavnici Vijeća stranih investitora.

Nakon konferencije za goste je upriličen i obilazak Prahistorijskog podzemnog kompleksa tunela Ravne, kao i parka „Ravne 2“, a utisci su bili fantastični, posebno tematika konferencije i mjesto na kojem je konferencija održana.

Zadnje ažuriranje srijeda, 17 maj 2023 20:14

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved