Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

PROMOCIJA KNJIGE: "Kako smo spašavali bosanskog brdskog konja"

Poznati hipolog, Enver Žiga, smatra se čovjekom koji je spasio bosanskog brdskog konja od izumiranja. Upravo je iz štampe izašla njegova deveta knjiga “Kako smo spašavali bosanskog brdskog konja”.

Riječ je o iznimno vrijednom dokumentu u kojem autor dokumentarno opisuje dugogodišnju borbu za spašavanje bosanskohercegovačke autohtone pasmine.  Knjiga iznosi brojne naučne i istorijske činjenice o bosanskom brdskom konju, koji je jedina prava autohtona pasmina na prostoru bivše Jugoslavije. Žiga je ergelu u blizini Visokog otvorio 2011. kada je ova pasmina bila pred izumiranjem. U borbi za spas pasmine su mu se pridružili i drugi entuzijasti, te su osnovali udruženje. Bosanski brdski konj se počeo uzgajati u 9 zemalja.

Promocija knjige će biti održana u "Arheološko-sportsko-turističkom parku Ravne 2" u nedjelju 21. maja 2022., s početkom u 12:00 sati na ljetnoj pozornici Vremeplov.

 U slučaju kiše promocija će biti održana u Multimedijalnoj dvorani u parku.

Promotor knjige je bosanskohercegovački glumac i dramski pisac Josip Pejaković.

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved