Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

U PARKU “RAVNE 2” ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “KAKO SMO SPAŠAVALI BOSANSKOG BRDSKOG KONJA”

U parku “Ravne 2” u nedjelju 5.maja 2023.godine je održana izuzetno uspješna i posjećena promocija interesantne knjige “Kako smo spašavali bosanskog brdskog konja”, autora Envera Žige.

– Bosanski brdski konj je izuzetno vrijedna pasmina koju mi ne cijenimo dovoljno, a oni koji bi trebali da vode računa, to ne rade. Tako da sam okupio grupu entuzijasta koji vrlo intenzivno rade da povećamo brojnost pasmine, ali i uzgajivača. Sve probleme koje smo imali, napisao sam u ovoj knjizi da ostane kao trajno svjedočanstvo brige za bosanskog brdskog konja. – kazao nam je autor Enver Žiga.

Za promociju na jedinstvenom mjestu, u najljepšem parku na ovim prostorima, autor se odlučio jer je i njegova ergela u blizini Visokog. – Pošto je moja ergela u blizini, ja ovdje boravim jako često. Ovo je izrazito važno mjesto, kao i sve što radite ovdje, i smatram da ovaj uloženi trud već ima itekako velike rezultate, ali i da će donijeti rezultate i velike stvari, kakve i zaslužujete. – kazao nam je autor knjige “Kako smo spašavali bosanskog brdskog konja”, Enver Žiga.

Važno je naglasiti da je promociji prisustvovao veliki broj posjetilaca, a u ulozi promotora su se našli Josip Pejaković i Dr Esad Bajtal.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 22 maj 2023 16:42

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved