Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

SEMIR, IZET I SAID – EKIPA KOJA JE DOVELA „OLYMPIC DAY“ U BOSANSKU DOLINU PIRAMIDA

Dva mjeseca priprema, brojni sastanci, dogovori sa školama, ekipama, volonteri zaduženi za borilišta i brojni drugi ljudi uključeni u organizaciju, doveli su do još jednog uspješnog događaja u Bosanskoj dolini piramida, manifestacije „Olympic Day“.

– Utisci su fenomenalni, a u radu s Fondacijom zaista uživamo. Bilo je prekrasno vidjeti ovaj ambijent, prvo prirodu, a onda i omladinu koja se okupila. Ovaj dan smo povezali u parku „Ravne 2“ nešto što je teško povezati – roditelje, djecu, nadležna ministarstva i ovo predivno mjesto, i uspjeli smo sve to povezati i govoriti jednim jezikom, jezikom sporta, druženja i olimpizma. Svaka zemlja koja ima ovakve uslove, kao što su ovi pod vodstvom dr. Osmanagića, treba da ih iskoristi i promoviše, poslali smo najljepše slike iz BiH u svijet, a mi domaći i strani gosti treba da uživamo u svemu što imamo ovdje. – kazao je generalni sekretar OK BiH, Said Fazlagić.

Zadovoljstvo nije krio ni potpredsjednik OK BiH Izet Radžo, a otkrio nam je i jednu ekskluzivnu vijest i događaj koji nas čeka u Bosanskoj dolini piramida na jesen ove godine.

– Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje radimo u parku „Ravne 2“ i ponosni smo što za partnera imamo dr. Osmanagića koji radi sjajne stvari. Ovom prilikom najavljujem i da ćemo sportski dan u sklopu obilježavanja 30 godina OK BiH organizovati upravo ovdje, namjera je da ovdje okupimo olimpijsku porodicu i proslavimo taj značajan jubilej. Zahvalio bih se svima koji su bili dio ove sjajne priče, a iz Visokog smo poslali pozitivne slike prema MOK-u, Evropskom Olimpijskom komitetu, ovdje bitiše povjerenje, poštovanje, prijateljstvo, respekt i fair play, i to su vrijednosti koje trebaju da usmjeravaju odgovorne ljude kako bismo kroz taj sistem vrijednosti zadržali mladost u BiH. – poručio je Radžo.

Dr. Semir Osmanagić se zahvalio svima koji su bili dio ovog projekta, svim uposlenicima, volonterima, sportskim kolektivima koji su se uključili i pomogli realizaciju „Olympic Day“.

– Ponosni smo što je OK BiH u nama prepoznao ozbiljnog partnera i što evo već nekoliko puta organizujemo interesantne sportske događaje na našim lokacijama i terenima. Ovo je bila još jedna u nizu prilika za promociju našeg predivnog parka „Ravne 2“, naših lokacija i onoga što radimo ovdje u Visokom, a također i prilika da ponovo pošaljemo predivne slike ljubavi, mladosti i sporta iz srca Bosne i Hercegovine. – kazao je dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije.

Zadnje ažuriranje subota, 27 maj 2023 20:30

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved