Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

Ekskluzivne vijesti – materijalni dokazi i o drugim piramidama u Visockoj dolini

Po povratku iz Houstona, USA, Semir Osmanagić je odmah s aerodroma, gdje ga je dočekao dio njegove porodice u BiH, produžio u Visoko i danas na Bosanskoj piramidi Sunca bio apsolutna atrakcija ...

Po povratku iz Houstona, USA, Semir Osmanagić je odmah s aerodroma, gdje ga je dočekao dio njegove porodice u BiH, produžio u Visoko i danas na Bosanskoj piramidi Sunca bio apsolutna atrakcija - dočekale su ga tople riječi i podrška, svi su mu željeli stisnuti ruku i čestitati na dosad urađenom, slikati se s njim ili kratko porazgovarati komentirajući otkriće bosanskih piramida. Nedelja je privukla veliki broj domaćeg stanovništva, ali i turista – uglavnom bosanske dijaspore, iz Holandije, Luksemburga, zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Australije i mnogih drugih zemalja svijeta, koji također nisu krili riječi hvale za Semira i Projekat bosanskih piramida, čiji je on idejni tvorac.

   

Na piramidi je danas, na sondama na sjevernoj strani, volontiralo oko 50-oro djece iz Karate Kluba Visoko, koje je predvodio njihov trener Redžep Građan.
U nezvaničnoj posjeti na piramidi bio je Jasmin Duraković, direktor FTV-a.
Takođe, udruženje Roma iz Visokog je doprinielo Projektu učestvovanjem 43 volontera koji su bili raspoređeni na sondi južnog oboda Bosanske piramide Sunca.


   
Nakon razgledavanja sondi na kojima su u toku istražni radovi, Semir Osmanagić nam je reako: «Zadovoljan sam stanjem na sondama, obrađeni kameni blokovi na sjevernoj strani ukazuju na ravnomjernost u gradnji. Očekujemo iste rezultate iskopavanja i na južnoj strani piramide, na kojoj smo takođe počeli radove. Istraživački radovi na dokazivanju naše tvrdnje o postojanju bosanskih piramida nastavljaju se punim tempom.»

 

Najnovije, ekskluzivne vijesti, posebno su obradovale Semira, kao i cijeli stručni i istraživački tim, a nadamo se da će i vas.

 

Ekskluzivne vijesti

Jučer i danas su izvršena preliminarna geološka ispitivanja podnožja Plješevice-Bosanske piramide Mjeseca, sa južne strane. Na 1 m dubine, u dužini od 25 m, otkrivene su fino obrađene mozaične ploče pješčara sa karakterističnim reljefnim otiskom. Sve ploče su ravnomjerne debljine, od oko 10 cm.

Zadnje ažuriranje utorak, 13 februar 2007 14:27

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved