Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

FONDACIJA DAJE GRANTOVE ZA DOKTORSKE DISERTACIJE

Na osnovu odluke Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” od 15.05.2007., a u svrhu doprinosa zaštiti kulturnog nasljeđa Bosne I Hercegovine raspisuje se javni konkurs za dodjelu grant sredstava, odnosno nepovratnih stipendija kandidatima za magistarske, doktorske i postdoktorske disertacije.

Na osnovu odluke Upravnog odbora Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” od 15.05.2007., a u svrhu doprinosa zaštiti kulturnog nasljeđa Bosne I Hercegovine raspisuje se

J A V N I   K O N K U R S

za dodjelu grant sredstava, odnosno nepovratnih stipendija kandidatima za magistarske, doktorske i postdoktorske disertacije.

Visina grant sredstava tokom 2007 godine: 1000 KM – 5000 KM. Visina se određuje u zavisnosti od kompleksnosti istraživanja i broja odobrenih korisnika.

Sredstva se mogu koristiti 30 dana nakon što odgovarajuću odluku donese Upravni odbor Fondacije.

Svrha sredstava je naučni doprinos istraživanju Bosanske doline piramida u Visokom i koriste se isključivo za terenska ispitivanja i analize. Uz njih se mogu odobriti dodatna sredstva za smještaj, ishranu i lokalni prevoz na arheološkoj lokaciji u Visokom.

Oblasti istraživanja: arheoastronomija, arheologija, građevinarstvo, historija (istraživanje piramida), geologija, geofizika, paleontologija, pedologija, biologija, biogeometrija, geodezija i druge komplementarne naučne discipline.

Prijave na konkurs se podnose na adresu: Upravni odbor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, Zmaja od Bosne 14, 71000 Sarajevo ili e-mailom: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   sa naznakom “Za grant sredstva”.

Svi kandidati su ravnopravni bez obzira na zemlju porijekla ili matičnu visokoškolsku instituciju.

Konkurs je otvoren tokom 2007. godine i obnavljaće se svake godine. Odluke o grant sredstvima će se donositi kvartalno, a međusobni odnosi i obaveze kandidata će se regulisati posebnim ugovorom.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 17 septembar 2007 10:34

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 9:00-16:00 (januar-februar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved