Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

EGIPATSKI STRUČNJACI O PIRAMIDAMA: VISOKO ĆE BITI CENTAR SVIJETA!

Delegacija eksperata iz Egipta boravili su danas u zvaničnoj posjeti kod načelnika općine Visoko Muniba Alibegovića. Susretu su prisustvovali i načelnikovi pomoćnici, ali Iipredstavnici Fondacije AP "Bosanska piramida Sunca" na čelu sa predsjednikom UP Fondacije, Semirom Osmanagićem.

-
-
Delegacija eksperata iz Egipta boravili su danas u zvaničnoj posjeti kod načelnika općine Visoko Muniba Alibegovića.

Susretu su prisustvovali i načelnikovi pomoćnici, ali Iipredstavnici Fondacije AP "Bosanska piramida Sunca" na čelu sa predsjednikom UP Fondacije, Semirom Osmanagićem.

Eminentni naučnici su ponovili svoje oduševljenje nalazima na nekoliko lokacija oko Visokog, te izrazili svoje želje da se radovi na istraživanjima nastave i tokom narednih godina. Prema riječima jedne od naučnica dr. Mona Fouad Aly, " istraživanja su jako značajna da se utvrdi postojanje civilizacije koja je gradila ove nevjerovatne građevine, a za to će biti potrebne godine napornog rada i truda kako bi se otkrili svi ostaci drevnih vremena" - izjavila je tokom sastanka ekspertica iz Egipta.

Dr. Nabil Swelim jedan od eminentnih stručnjaka za piramide iz Egipta ponovio je svoje stajalište da će BiH biti zemlja piramida. On je istakao i da će za otkrivanje samo jedne strane piramide Sunca biti potrebno uložiti oko 15 miliona KM, a "tek kada se to napravi bit će poznato kako su I čijom rukom građene ove građevine" - izjavio je dr. Swelim.

Zahvaljujući se uvaženim gostima iz Egipta, izvršni direktor Fondacije AP "Bosanska piramida Sunca", Ahmed Bosnić je izjavio kako mu je žao što nije rođeni Visočanin, koji bi danas trebao biti ponosan i sretan zbog činjenice da će Visoko uskoro biti centar BiH, ali i Europe.

" Molim sve Visočane da unesu malo više entuzijazma i vjere u ove projekte koji će Visokom vratiti stari sjaj i zasluženo mjesto u historiji" - izjavio je Bosnić.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 29 oktobar 2007 11:54

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved