Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ISTRAŽIVAČI KOJI SU PROMIJENILI SVIJET PIRAMIDA DOLAZE U VISOKO

ImageU organizaciji njemačke kompanije"World Wide Saerch" u Frankfurtu (18. februara) i Minhenu (20.februara) bit će održane naučne konferencije "Istraživači koji su zauvijekpromijenili svijet piramida".Prvi put, na jednom mjestu, organizatori su uspjeli okupiti četiri istraživača: čuvenog Grahama Hanckoka iz Velike Britanije, dr. Josepha Davidovitsa iz Francuske, Chrisa Dunna iz SAD-a i dr. Semira Osmanagicha iz BiH.

Hanckok je istraživač čije su knjige izdavane u milionskim tiražima ujedno i bestseleri, a njegovi dokumentarci koje su radile najpoznatije svjetske televizijske kuće, redovno najgledaniji dokumentarni programi. Davidovits je osnivač francuskog Instituta za geopolimere i dobitnik najviših priznanja Republike Francuske, naučnik koji je napisao 25 knjiga o građevinskim materijalima i antičkom cementu koji je, svojevremeno, unio revoluciju s dokazima o načinu građenja piramida u Egiptu.

Chris Dunn, američki inžinjer, najpoznatiji je po svojim knjigama o gradnji egipatskih piramida u kojima je iznio mnoštvo dokaza kojima je pobio tvrdnje egiptologa da su piramide u Egiptu rađene kao grobnice faraona.

"Nas četvorica ćemo, na ovim konferencijama, upoznati širu javnost o potrebi da se svijet piramida posmatra kroz drugačiju prizmu jer dokazi o postojanju naprednijih kultura u dalekoj prošlosti morat će promijeniti naš odnos prema sadašnjosti i budućnosti", izjavio je  Feni Osmanagich.

Ono što je posebno interesantno jeste najavljeni dolazak Hanckoka, Davidovitsa i Dunna u Sarajevo, odnosno, Visoko i Bosansku dolinu piramida.

"Hanckok i Dunn će Bosansku dolinu piramida posjetiti odmah nakon konferencija u Njemačkoj, odnosno 22. februara. Dr. Davidovits će u posjet piramidama u Visokom doći sredinom marta kada će i uzeti niz uzoraka s ovih lokaliteta za daljnju analizu", pojasnio je Osmanagić.

www.source.ba (fena)

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved