Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

HANCOCK, DAVIDOVITS, DUNN I OSMANAGIĆ NA KONFERENCIJAMA U NJEMAČKOJ

ImageU njemačkim gradovima Frankfurtu i Minhenu, u odličnoj organizaciji firme World Wide Search,18. i 20. februara održane su konferencije “Istraživači koji su zauvijek promijenili svijet piramida”. Predavači su bili Graham Hancock iz Velike Britanije, dr. Joseph Davidovits iz Francuske, Chris Dunn iz SAD-a i dr. Semir Osmanagić iz Bosne i Hercegovine. Svaki od njih je ostavio pečat koji će zauvijek promjeniti pogled na svijet prošlosti u kome su dominirale piramide kao najkompleksnije građevine. 

Graham Hancock je najpopularniji i najprodavaniji svjetski autor u oblasti drevnih civilizacija. Arheoastronomski aspekt gradnje egipatskih piramida, podvodni gradovi u Pacifiku, Atlantiku i Indijskom okeanu su samo dio njegovih istraživanja koji su istoriju razvijenih civilizacija pomjerili u doba prije kraja zadnjeg Ledenog doba. 

Dr. Joseph Davidovits je eksperimentalnim putem dokazao da su generacije egiptologa bile u krivu dokazavši da su blokovi piramida na platou Gize građeni od lijevanog materijala. Chris Dunn je inžinjerskom analizom Keopsove piramide dokazao da je nesumnjivo riječ o energetskoj mašini, a da su graditelji kolosalnih statua u Egiptu imali pristup mašinskoj i laserski preciznoj tehnologiji. 

Dr. Semir Osmanagić je otkrićem bosanskih piramida unio novu dinamiku u istraživanje fenomena piramida u svijetu, a analizama piramida na Mauricijusu, Kanarima,Kini, Hondurasu, Peruu, Guatemali i drugim zemljama nametnuo se kao jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za ovu oblast.

Postignut je načelni dogovor za održavanje ovih iznimno važnih konferencija u drugim gradovima Evrope. 

Zadnje ažuriranje utorak, 22 februar 2011 10:06

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved