Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

CHRISTOPHER DUNN OBIŠAO PIRAMIDE U VISOKOM: OVO JE MISTERIJA!

ImageNakon posjete Bosanskoj dolini piramida sa sigurnošću mogu reći da je ona produkt ljudskog djelovanja, izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Sarajevu američki inžinjer, naučnik i istraživač Christopher Dunn.

Dunn je u izjavama za medije istakao da je posebno impresioniran podzemnim tunelskim kompleksom za koji je, rekao je, više nego očigledno da je nastao djelovanjem ljudske ruke te dodao kako smatra da je na ovoj lokaciji djelovala tehnološki visoko razvijena civilizacija."Naravno, potrebno je još mnogo istraživanja i osobno se divim upornosti arheologa, antropologa, pedologa i geofizičara, kao i svih ostalih koji su uključeni u ovaj veliki projekt. Ovo što imate u Visokom je velika misterija", kazao je Dunn.

Dunn je autor bestselera "Giza Power Plant" i "Lost Technologies of Ancient Egypt", koji su produkt 35-godišnjeg Dunnovog istraživanja monumenata u Egiptu.

Na pitanje novinara da li misli da su i bosanske piramide energetske mašine kao što to tvrdi za egipatske, Dunn je izjavio da je uočio sličnosti te da dosadašnji nalazi i mjerenja fizičara na lokalitetu Bosanske piramide Sunca govore u prilog ovoj tvrdnji.

Medijima se obratila i vodeći arheolog Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" dr. Sara Acconci, koja je istakla da su lokacije u Visokom istinsko blago BiH.

"Svakog dana u Bosanskoj dolini piramida pronalazimo sve više dokaza o monumentima rađenim ljudskom rukom", rekla je.

Tim stručnjaka iz Italije, univerziteta u Milanu i Trstu, koji se sastoji od arheologa, ahitekta i dva medicinska antropologa već nekoliko mjeseci izučava podzemni kompleks tunela "Ravne".

"Ono što smo do sada zaključili nesumnjivo ukazuje na vještačke objekte. Siguran sam da je sve ovo u Visokom napravila drevna civilizavcija koju sam, za sada, nazvao civilizacijom Visoko", kazao je vođa tima dr. Paolo De Bertolis. 

O razvoju arheološkog turizma u BiH i konkretno području općine Visoko govorio je predsjednik njemačke kompanije "World Wide Saerch" Christo Makovec, koji je najavio ulaganja ove kompanije u promociju projekta istraživanja bosanskih piramida.

"Imamo namjeru i već smo obavili preliminarne razgovore s čelnicima Općine Visoko, da u Visokom napravimo istraživački centar s pripadajućim muzejom, umjetničkom galerijom te multimedijalnim salama koje će biti mjesto okupljanja arheologa, istraživača, volontera i turista. Naša ideja je da promoviramo BiH, arheološki turizam u ovoj zemlji i svijetu pokažemo ovo otkriće", pojasnio je Makovec.

Osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić najavio je dolazak Grahama Hancocka (20.-24. juna) te profesora Josepha Davidovitza (26. marta) u posjetu Bosanskoj dolini piramida.

http://www.dnevniavaz.ba/kiosk/svijet-zanimljivosti/28711-Christopher-Dunn-obiao-piramide-Visokom-Ovo-misterija.html 

 

Zadnje ažuriranje utorak, 01 mart 2011 16:03

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved