Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ODRŽANE PREZENTACIJE U MOSTARU, PULI I LEKENIKU

ImagePronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić nastavlja s promocijom projekta istraživanja najvećih svjetskih piramida. Tokom posljednjeg vikenda zime u 2011. održao je četiri predavanja i to u Mostaru, Puli i Lekeniku.

Vlasnik elitnog mostarskog hotela “Old Town” Haris Kapić je dugogodišnji poklonik istraživanja u Visokom i ponovo je ugostio osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Konferencijska dvorana od 100 mjesta bila je ispunjena u petak 18. marta i posjetioci su imalo priliku čuti hronologiju događanja u periodu 2005.-2011. iz Bosanske doline piramida. Medijski nastupi na “RTV Mostar”, “Radiju 88” i web portalima su dopunili posjetu Osmanagića najvećem hercegovačkom gradu.


Organizatori sajma “Istra Altera Magica” (Sajam alternativnog zdravog življenja) pozvali su ove godine Semira Osmanagića da govori o piramidama u svijetu. Više od stotinu posjetilaca dugim je aplauzom izrazilo svoju punu podršku drugačijem pogledu na  drevnu prošlost i istraživanjima u Visokom. 

Bošnjačka nacionalna zajednica u Puli bila je domaćin predavanju Osmanagića u velikoj dvorani hotela “Histria” pred oko 100 građana Pule koji su, nakon prezentacije, izrazili interes za dolazak u Visoko kao turisti ili kao volonteri. Pulski mediji (“TV Nova”, “Glas Istre”iI dr.) imali su zasebne intervjue o ovoj temi.

Četvrto predstavljanje bosanskih piramida tokom ovog vikenda 18-20.03. koji najavljuje dolazak proljeća održano je u “SOS Dječjem selu” u hrvatskom Lekeniku. Pred pedesetak najmlađih štićenika ove institucije te odraslih, donesena je magija piramida. Riječi zahvale nakon prezentacije došle su od načelnika Općine, direktora Turističke zajednice, direktora Dječjeg sela te agilnog Rusmira Agačevića, koji je i upriličio dolazak gostiju iz Sarajeva.
 
 

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved