Logo
Print this page

NAUČNA KONFERENCIJA U KAIRU: ODBAČENA TEORIJA O PIRAMIDAMA KAO GROBNICAMA FARAONA

Ruski naučnici ruše hipoteze egiptologa

NAUČNA KONFERENCIJA U KAIRU: ODBAČENA TEORIJA O PIRAMIDAMA KAO GROBNICAMA FARAONA 

U egipatskom glavnom gradu Kairu je od 13.-18. decembra 2011. održana Međunarodna naučna konferencija “Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija”.

Pet ruskih instituta za fiziku, matematiku i geometriju organizatori su konferencije koja je uključivala posjete desetinama najstarijih i superiornih piramida na platoima Gize, Sakare, Mejduma i Dahsura. 

Član ruske Akademije prirodnih znanosti i istraživač s moskovskog Smitovog instituta geofizičar dr. Oleg Khavroshkin je u više navrata, sa svojim timom, vršio snimanja geofizičkih polja piramida. Njegov zaključak je da Keopsova, Crvena, Kefrenova, Savijena i Snefruova piramida pokazuju osobine složenih antena s četiri izmjerene funkcije: (1) kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije, (2) emiter elektromagnentih polja, (3) akustična te (4) seizmička antena. Eksperimenti na piramidama u Dahsuru su pokazali da se seizmoakustična emisija udesetorostručuje na vrhu piramide što dokazuje da je ova građevina napravljena kao složena mašina za fokusiranje energije prema njenom vrhu. 

Replika Keopsove piramide je napravljena u okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku, koja je članica Ruske akademije nauka. Dr. D.V. Pancheluga je predvodio istraživanje utjecaja energije piramida na biološke sisteme tokom ljeta 2011. Eksperimenti sa sjemenjem su dokazali da kada se sdtasvi unutar piramide, sjeme brže raste u odnosu na kontrolni uzorak koji je bio van piramide. 

Fizičar dr. Sergei Siparov sa ruskog Istraživačkog instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, je govorio o svrsi egipatskih piramida. Njegov zaključak je da je tu riječ o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima, pojačava podzemna seizmička kretanja za 20 puta, transformirajući akustične valove u elektromagnetne. Po njegovom misljenju, najstarije piramide na egipatskom tlu su služile kao “radio-lokatori”, “navigacijski uređaji” a različite dimenzije i oblici piramida su stvarale različite frekvencije. 

Ruski istraživači dr. O. Kozlova i A. Ermolaev su analizirali uzorke sa zidova prostorija Crvene piramide. Uzorci materijala su uzeti na sastavima megalitnih blokova gdje se pojavljuje gusta tekućina. Analiza je pokazala prisustvo stroncija i termalne aplikacije što upućuje da piramida “usisava” tekućine, u ovom slučaju ulja, iz zemljine utrobe. Ovi rezultati su u ravni sličnih istraživanja koja su eksperimentalno dokazala ulogu piramide kao vodene pumpe. Geometrija piramide i njena pravilna orijentacija prema sjeveru omogućava ovim kompleksnim građevinama da iz zemlje povlače likvidne materijale. 

Inozemni član ruske Akademije prirodnih znanosti i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić je predstavio otkriće i hronologiju interdisciplinarnih naučnih istraživanja Bosanske doline piramida. Naučni timovi iz Italije, Hrvatske, Srbije i Finske tokom 2010-2011 detektirali su i izmjerili fokusirana elektromagnetna polja, ultrazvuk i infrazvuk na vrhu Bosanske piramide Sunca koji nisu prirodnog porijekla. Slični fenomeni su izmjereni i u podzemnom labirintu tunela ispod piramida u Visokom. 

Osnivač Instituta finslerove geometrije dr. Dmitry Pavlov je teoretski dokazao vezu između finslerove geometrije (“hiperbolična polja”), električne tehnologije i tehnologije piramida, a na osnovu istraživanja na replici Keopsove piramide koja se nalazi u okviru Instituta. 

Akustična istraživanja J.J. Hurtaka u Kraljevoj odaji Keopsove piramide tokom 1990-ih je predstavila U. Granogger iz Njemačke. Zaključak je da ova prostorija selektira određene niže frekvencije i pojačava ih. Upravo ove frekvencije imaju blagotvorni utjecaj na moždane valove. 

Direktor Fonda za naučni razvoj “Treći Milenij” Andrei Skliarov je analizirao pojedine megalitne blokove na platoima piramida u Egiptu dokazujući da su obrađivani visokotehnološkim alatima koji nisu bili dostupni u faraonskom Egiptu. 

Ova Konferencija pokazuje da ozbiljni istraživači eksperimentalnim putem i upotrebom naučnog instrumentarija ubjedljivo dokazuju da najstarije i superiorne piramide na tlu Egipta nisu građene u doba faraona koji nisu imali znanja ni tehnologiju za njihovu gradnju. Riječ je o starijoj i naprednijoj ciivilizaciji. 

Za nadati se da će odlaskom „stare garde” egiptologa predvođene dr. Zahijem Hawassom pasti i barijere istraživanjima nezavisnih naučnika iz svijeta koji do sada nisu imali slobodan pristup piramidama. Na taj način će se moći odrediti starost, graditelji, način i svrha gradnje ovih objekata. Upravo održana Konferencija u Kairu je značajan pomak u tom pravcu.

Zadnje ažuriranje utorak, 20 decembar 2011 09:01
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved