Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

DOKUMENTARNI FILM "PIRAMIDA ISTINE" USKORO U BERLINU I WASHINGTONU

Nakon više uspješnih internacionalnih premijera i kino predstava uskoro slijede premijere u Berlinu i Washingtonu na kojima ce biti promovirano i DVD izdanje, a koje je već od ove sedmice dostupno putem amazona u zemljama evropske Unije. DVD izdanje ce omogučiti širem broju publike da pogleda film i sazna istinu o bosanskim piramidama, kao i prahistorijskoj civilizaijci Butmira.
Film je ovogodisnji dobitnik nagrada: "Kalifornijski Dijamant", "Zlatna Palma" u Mexiku i "Zlatni As" u Las Vegasu, a bavi se civilizacijskim razvojem čovjeka na području centralne Bosne u prahistoriji i kontraverznom tematikom bosanskih piramida. Da li su civilizacija i piramide u Bosni zabluda ili istina? Četiri godine film slijedi protagoniste ove priče na tri kontinenta: od Bosne, Njemačke do Egipta i Amerike, otkrivajući istinu o dalekoj prošlosti, kao i ljudske faktore: strast, ljubomoru i licemjereje.
 
Kontradikt o piramidama, njihova povezanost s postojećom civilizacijom,  politika i mediji, te brojni domaći i inostrani stručnjaci prožimaju ovaj film konstantnom napetošću. Nevjerovatna dostignuća Butmirske kulture predstavljaju baštinu od svjetskog značaja i daju svojevrstan pečat cijeloj problematici. Ono u čemu su i žestoko polarizovane strane saglasne jeste da je Bosna i Hercegovina kolijevka evropske civilizacije, kulture i umjetnosti.

Related Video

Zadnje ažuriranje petak, 27 januar 2012 02:33

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved