Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

ŠKOLSKE EKSKURZIJE U BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

I ove sezone su hiljade osnovaca iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine posjetili Bosansku dolinu piramida. Neposredno prije završetka ove školske godine najmlađi iz Sanskog Mosta, Mostara i Bihaća su se penjali na Bosansku piramidu Sunca i nosili zaštitne šljemove u Podzemnom labirintu Ravne. Otišli su kućama puni pozitivnih utisaka.

Najčešće im je pitanje bilo kada će ući u piramidu, a odgovor je bio kada budu u osmom razredu.

Interesantno je da u posljednje tri godine vrlo rijetko dolaze školske posjete iz Zeničko-dobojskog kantona. Razlog je preporuka iz Ministarstva kulture Vlade ZDK da se ne ide u posjet Visokom. Preporuka datira iz doba ministrice iz reda Stranke za BiH.

Inače, Fondacija stimulira posjete školskih ekskurzija simboličnom naplatom od 1 KM po osobi ili, vrlo često, besplatnim ulazom na sve lokacije uz prisustvo vodiča.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 11 juni 2012 22:01

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved