Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NADZORNI ORGAN OPĆINE VISOKO U OBILASKU ARHEOLOŠKIH LOKACIJA

Kao i svake godine, na kraju sezone naučnih ispitivanja i arheoloških iskopavanja, pripremaju se godišnji izvještaji. U slučaju Općine Visoko, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” treba da opravda utrošena sredstva granta koja se svake godine uvrštavaju u budžet Općine.

Primjera radi, Općina Visoko budžetom za 2010. predvidjela je 80.000 KM za istraživanja Fondacije da bi Fondaciji uplatila 64.000 KM do kraja te godine. Identična situacija je bila i 2011., da bi 2012. opcinski vijećnici usvojili nešto manji grant u visini od 77.000 KM. U prvih desetak mjeseci, procenat realizacije sredstava je oko 50% od visine granta.

Fondacija svake godine podnosi vrlo detaljan i konkretan plan istraživanja i iskopavanja u širokom području za koje ima trajne dozvole Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Na kraju sezone Nadzorni organ Općine Visoko utvrđuje da li su realizovani zacrtani planovi. Ujedno, vrši i prijem knjiga s dokumentacijom s iskopavanja. Na osnovu tog izvještaja Općina Visoko odlučuje o grantu za slijedeću godinu.

Prema planovima za 2012. godinu koji su podneseni Općini Visoko u proljeće 2012., Fondacija je, uprkos manjim prilivima od onih predviđenim grantom, do kraja arheološke sezone znatno nadmašila projicirani obim radova na bosanskim piramidama i u Podzemnom labirintu Ravne zahvaljujući vrijednom radu uposlenika, stručnjaka i volontera.

Zadnje ažuriranje srijeda, 31 oktobar 2012 17:09

Pratite nas

Piramide, tuneli i park su otvoreni svaki dan.
Radno vrijeme: 8:00-18:00 (septembar-novembar)
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


ULAZ U PODZEMNI LABIRINT RAVNE UŽIVO

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

 

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved