Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

VESNA KRMPOTIĆ NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA

U posjet bosanskim piramidama je došla i ugledna hrvatska pjesnikinja Vesna Krmpotić. Ona je dobitinica najviše hrvatske književne nagrade za životno djelo “Vladimir Nazor”. Autorica je 107 knjiga, a u štampi joj je i 108. knjiga.

Posjetu Bosanskoj dolini piramida je realizirala 30. i 31. oktobra, a domaćin joj je bio voditelj projekta dr. Semir Osmanagić. I premda joj je punih osamdeset godina, s lakoćom je obišla nekoliko stotina metara Podzemnog labirinta Ravne te se uspela do prvih arheoloških sondi na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca.

Impresionirana i zadivljena umijećima drevnih graditelja pitala se ko je bio u stanje prije toliko hiljada godina izgraditi ovaj kompleks. S obzirom na njenu bliskost s indijskom filozofijom, a osobito druženje sa Sathyja Sai Babom, smatra da su znanja za gradnju ovog kompleksa objašnjenja u prvoj vedskoj literaturi.

Zadnje ažuriranje srijeda, 31 oktobar 2012 23:49

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved