Logo
Print this page

TAJNA NAJPOZNATIJIH HOLANDSKIH MUMIJA

Gradić Wiuwert na sjeveru Holandije mjesto je srednjevjekovne misterije. Prije više od 800 godina (1200.) podignuta je Nicolas crkva. Četiri stotine godina kasnije (1609.) plemićka obitelj Walta je sagradila dodatak crkvi: trostrani piramidalni krov i kupolastu podzemnu prostoriju koja je postala njihova grobnica.

Kada su građevinci radili na popravci crkve 1765. godine pronašli su drvene sarkofage, a u njima neraspadnuta tijela obitelji Walta. Tridesetak godina kasnije istraživači su pomnije proučili ovaj fenomen i zaključili da tijela nisu bila balzamovana niti zaštićena bilo kojim sredstvom. Na nepoznati način tijela su postala mumificirana. Vremenom su se osušila i težila samo četiri kilograma. Najboje su očuvane mumije na sjevernoj strani prostorije.

Izvan grobnice tijela bi se odmah raspadala u prašinu. Bilo je očigledno da grobnica ima karakteristike koje su omogućile da tijela ostanu neraspadnuta.

S obje strane kupolaste podzemne prostorije su dva manja prozora koja omogućavaju stalno strujanje zraka. Vlažnost je visoka, a temperatura niska. Međutim, kada je napravljena replika ove prostorije, nisu dobijeni isti rezultati.

Crkva je 1960-ih odlučila da se ne vrše nikakva nova istraživanja, jer nisu mogli dokučiti tajnu grobnice Walta.

Ono o čemu nisu vodili računa je slijedeće:

 

-          Podzemna prostorija se nalazi na sjecištu dvije podzemne energetske linije (ley-line)

-          Krov iznad prostorije je trostrana piramida

-          Prostorija je kupolasta, što predstavlja jedan od tri najmoćnija energetska geometrijska oblika (piramida, kupola, sfera)

-          Orijentacija stranica podzemne prostorije se pokalapa sa stranama svijeta što osigurava suglasje s energetskim kretanjima na Planeti (istok-zapad, sjever-jug)

 

Kombinacija energetskih strujanja piramida i ley-lines unaprijeđuje molekularnu strukturu. Tijela se ne raspadaju, već mumificiraju.

 

Dr. Semir Osmanagić,

Wiuwert, 7. novembar 2012.

Zadnje ažuriranje četvrtak, 08 novembar 2012 22:13
jm

Najnoviji članci od Administrator

Povezani članci

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved