Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

“OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDATRAŽI PONOVNO DEFINISANJE POJMA PIRAMIDA”

PROF.DR. J.J. HURTAK:

“OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDATRAŽI PONOVNO DEFINISANJE POJMA PIRAMIDA”

 Jedan od vodećih svjetskih istraživača piramida u Egiptu i Meksiku, prof.dr. J.J. Hurtak učestvovao je na četvrtoj Međunarodnoj naučnoj konferenicji o bosanskim piramidama od 1.-8. septembra 2013.

Nakon sto je detaljno pregledao status arheoloških radova na piramidama i u Podzemnom labirintu, te rezultate analiza, mjerenja I datiranja,  egiptolog Hurtak je izjavio na konferenciji za novinare 7. septembra u sarajevskom hotelu “Sunce”:

“Egiptologija će, nakon otkrića bosanskih piramida, morati da proširi definiciju piramida!”

Dr. Hurtak je doktorirao na univerzitetima u Minnesoti i Kaliforniji, autor je brojnih knjiga, a postao je poznat prije 35 godina nakon zvučnih  eksperimenata unutar Keopsove piramide. Na Konferenciji je bio predavač sa suprugom dr. Desiree Hurtak.

Zadnje ažuriranje petak, 20 septembar 2013 14:11

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved