Logo
Print this page

DR. OSMANAGIĆ ZVANIČNO POTVRDIO POSTOJANJE PIRAMIDE U INDONEZIJI

Vijest dana u Indoneziji: bosanski istraživač piramida i pronalazač piramida u Visokom potvrdio je postojanje piramide Gunung Padang u zapadnom dijelu otoka Jave u Indoneziji!

Dnevni list “Republika” te najčitaniji portal “Tik” su prenijeli ovu vijest. “Tik” je napravio izuzetak u uređivačkoj politici i objavio čak sedam vijesti u jednom danu o predavanju dr. Semira Osmanagića u Jakarti, bilježeći njegove riječi:

 “Danas, 14. maja 2014. potvrđujem da, na osnovu preliminarnih geofizičkih naučnih mjerenja, ispod nanosa zemlje uzvišenja Gunung Padang postoji najstarija piramidalna građevina u Aziji. Viša je od 100 metara i prema prvim radiokarbonskim podacima starija od 23.000 godina. Zovimo je “Piramida Padang” – Piramida svjetlosti.”

Predavanju Osmanagića u Jakarti prisustvoali su predstavnici Ministarstva kulture Indonezije, profesori i studenti univerziteta, poslovni ljudi i mediji.

Osmanagić je tokom svoje prezentacije dao kontekst o postojanju drevnih piramida u čitavom svijetu, umjesto samo u Meksiku i Egiptu kako je to 200 godina nametala dogmatska nauka. Skupu je pripremio izvještaj o posjeti Gunung Padang-u - “brdu svjetlosti” i susretima sa indonežanskim naučnicima.

Posebno je govorio o primjeru otkrića bosanskih piramida i reakciji konzervativnih arheoloških i geoloških krugova na lokalnom i globalnom nivou na potrebu mijenjanja historijskih knjiga.

Njegova prezentacija je naišla na veliki interes i odobravanje i započeti su razgovori o konkretnoj saradnji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” i odgovarajućih indonežanskih vladinih i naučnih organizacija.

http://www.republika.co.id/berita/en/national-politics/14/05/14/n5juzb-bosnian-archaeologists-indonesia-has-pyramid

Zadnje ažuriranje petak, 16 maj 2014 08:33
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved