Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

AMERIČKI TURISTI U BiH PREDALI HUMANITARNU POMOĆ UGROŽENOM STANOVNIŠTVU U ZAVIDOVIĆIMA

Članovi grupe Growing place iz Sjedinjenih Američkih Država koji su od 16. do 23. maja boravili u turističko-istraživačkoj posjeti Bosni i Hercegovini prikupili su novac i kupili neophodne namirnice, medicinske i higijenske proizvode za najugroženije stanovnike Zavidovića, konkretno, sela Dolina.

Amerikanci, njih 143, u BiH su doputovali u organizaciji Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” kako bi posjetili bosanske piramide, Prahistorijski podzemni labirint Ravne te Arheološki park: Bosanske kamene kugle” u Zavidovićima.

Vijest o strašnim poplavama koje su zadesile našu zemlju potakla je ovu akciju, a susret sa stanovnicima Doline bio je prilično emotivan za drage goste iz SAD-a. Paketi pomoći su direktno uručeni najugroženijim stanovnicima sela Doline.

Tokom boravka u Zavidovićima, osnivač Fondacije dr. Semir Osmanagić i članovi Growing placea susreli su se i s rukovodstvom Doma zdravlja u Zavidovićima kojima je uručena i novčana donacija za nabavku osnovnih medicinskih preparata. Također, upriličen je i susret s premijerom ZE-DO kantona Munibom Husejnagićem te načelnikom Općine Zavidovići Suadom Omeraševićem.

Husejnagić i Omerašević su zahvalili gostima iz SAD-a na pomoći stanovništvu općine Zavidovići te podsjetili da su SAD uvijek bile uz BiH kada je bilo najpotrebnije.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 25 maj 2014 21:51

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved