Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKE PIRAMIDE DNEVNO PRIVLAČE NA STOTINE TURISTA

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” širom svijeta  intenzivno promovira aktivnosti u Bosanskoj doliini piramida, a rezulltat predstavljanja arheoloških lokaliteta i ljepota Bosne i Hercegovine vidljiv je iz dana u dan.

Naime, oficijelni vodiči Fondacije svakodnevno primaju goste na arheološkim lokacijama u Visokom i informiraju ih o dosadašnjiim istraživanjiima, naučnim rezultatima i mjerenjima koja su stručnjaci napravili u proteklih devet godina.

Za ovaj put izdvajamo posjetu 50-tak turista iz Slovenije te nekoliko stotina njih iz Mađarske i Turske.

Također, u posjet su došli i učenici osnovnih škola iz Zenice te članovi Udruženja “Mir i pomirenje”. Rezultate istraživanja najvećih i najstarijih piramida na svijetu predstavljeni su i gradonačelniku Općine Mamak-Ankara Mesutu Akguli, vijećnicima ove turske općine kao i vijećnicima sarajevske Općine Stari Grad s predsjedavajućim općinskog vijeća Vedranom Dodikom na čelu.

Proteklih deset dana u Visokom je boravilo i više od 300 članova organizacije HUESA (Academy of Human Universal Energy and Spirituality), a bilježimo i niz pojedinačnih posjeta gostiju iz Portugala, Španije, Italije, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Holandije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Srbije, Brazila, Čilea, Australije, Vijetnama i Norveške.

Zadnje ažuriranje utorak, 27 maj 2014 07:41

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved