Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

BOSANSKA DOLINA PIRAMIDA UGOSTILA NEKOLIKO ORGANIZIRANIH GRUPA

Aktivnosti u Bosanskoj dolini piramida su u punom zamahu. Osim prve grupe Međunarodne radne akcije volontera – MRAV 2014 na arheološkim lokacijama u Visokom svakodnevno boravi veliki broj turista i zaljubljenika u dnevnu historiju i civilizacije.

Poplave koje su prije nekoliko sedmica pogodile ovaj region i BiH napravile su nesagledive štete, a posljedice medijskog predstavljanja ove elementarne nepogode širom svijeta rezultirale su i manjim brojem turista na području čitave BiH pa i u Bosanskoj dolini piramida. Nekoliko  najavljenih organiziranih posjeta lokalitetima u Visokom je otkazano, ali Bosanska dolina piramida je i dalje magnet za brojne posjetitelje.

Timovi Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” posebno su sretni kada im u posjetu dođu najmlađi koji obilazak arheoloških lokacija u Visokom doživljavaju kao prvoklasnu avanturu. Specijalno su oduševljeni Podzemnim prahistorijskim labirintom Ravne, a vodiči Fondacije su tu da im objasne šta to Fondacija zapravo radi, zbog čega je važan ovaj projekt te kako on utiče na svjetsku historiju.

Za ovaj put izdvajamo posjetu tri stotine učenika Osnovne škole Đulistan iz Lješeva (Općina Ilijaš) koji su nakon jednosatnog obilaska iz Prahistorijskog podzemnog labirinta Ravne izašli puni utisaka i s osmjesima na licu.

U obilazak Bosanske doline piramida organizirano su došli i turisti iz Slovenije, Hrvatske, Holandije te grupa studenata političkih nauka  iz Američke savezne države Minesota.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 08 juni 2014 07:17

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved