Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

KONFERENCIJA POVODOM LJETNOG SOLSTICIJA U “SARAJU”

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” organizuje sedmodnevnu istraživačku konferenciju i obilazak prahistorijskih lokacija u BiH povodom ljetnog solsticija 2014. Konferencija će biti održana u periodu 15.-22. juni 2014. u sarajevskom hotelu “Saraj”.

Domaćin Konferencije je dr. Semir Osmanagić. On će sa grupom od pedesetak zaljubljenika megalitnih građevina i drevnih tehnologija obići zidine Daorsona, kamene kugle u Zavidovićima, te bosanske piramide i prahistorijsku mrežu tunela u Visokom.

U utorak 17. juna predavač u hotelu “Saraj” će biti dr. Semir Osmanagić na temu piramida u svijetu i BiH, a u srijedu Radmilo Aničić iz Kanade koji će govoriti o piramidama u Rusiji. U četvrtak 19. juna o megalitnim građevinama u svijetu će govoriti Patrice Marty iz Francuske.

Konferencija i sva izlaganja će se odvijati na engleskom jeziku s početkom od 18 sati.

I ove godine će se na vrhu Bosanske piramide Sunca okupiti nekoliko stotina ljudi da pozdravi ljetni solsticij 21. juna od 18 sati i uputi poruke mira i ljubavi čitavom svijetu.

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved