Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PREDIVAN DOČEK LJETNOG SOLSTICIJA NA VRHU NAJVEĆE PIRAMIDE SVIJETA

Četiri stotine i četrdeset posjetilaca iz Sjeverne Amerike, Azije, Europe, Južne Amerike, Afrike i Australije došli su u srce Bosne i Hercegovine, u Visoko, da na vrhu najveće piramide na svijetu dočekaju prvi dan ljeta, 21. juni.

Spektakularno je bilo slušati predstavljanje posjetilaca iz Kanade, Kenije, Čilea, Brazila, Australije, Singapura, Turske, Norveške, Danske, Holandije, Belgije, Njemačke, Austrije, Francuske, Španije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Češke, Slovačke, Poljske, Rusije, SAD, Meksika, Mađarske i drugih zemalja koji su s oduševljenjem došli u posjet prvim europskim piramidama.

U improviziranom programu voditelji su bili Claire (Velika Britanija), Ingomar (Njemačka), Dario (BiH) i Breda (Slovenija). Uz pjesmu, a na kraju i melodično ponavljanje poruka “Love, Peace, Unity” (ljubav, mir, jedinstvo) dočekan je zalazak sunca. Ispraćena je sjena Bosanske piramide Sunca koja je formirala trouglastu piramidu u dolini i dodirnula zapadnu stranu Bosanske piramide Mjeseca.

Prvo okupljanje za solsticij bilo je 2012. kada je zalazak sunca dočekalo 150 posjetilaca, 2013. ih je već došlo više od 300, a ove godine 440. Magija bosanskih piramida se širi.

Zadnje ažuriranje ponedjeljak, 23 juni 2014 09:24

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved