Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PRODUCENT “INDIANA JONESA” DIO FILMSKE EKIPE KOJA RADI NA DOKUMENTARNOM FILMU O BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Otkriće bosanskih piramida zauvijek je promijenilo ne samo naše viđenje drevne istorije već je s otvorenim pristupom, uključivanjem velikog broja naučnih disiplina, stručnjaka, zaljubljenika u prošlost, osoba otvorenog srca i uma kao i transparentnim objavljivanjem svih naučnih i ostalih činjenica o ovoj nevjerovatnoj lokaciji nepovratno uticalo i na sva ostala arheološka istraživanja u svijetu.

Istina o postojanju bosanskih piramida svakodnevno obilazi čitav svijet, a zaintrigirala je i nagrađivanu redateljku Gulrukh Khan koja je svoje mjesto u filmskom svijetu zaslužila fantastičnom TV serijom ''Blue Velvet In Sinai' (Plavi baršun u Sinaju). Ove serije Khan je snimila s Ricom O'Barryjem, dobitnikom Oskara za 'The Cove'.

Khan će uskoro početi sa snimanjem dokumentarnog filma o bosanskim piramidama “Unknown Journey” (Nepoznato putovanje), a počasni producent filma bit će čuveni Robert Watts, zvijezda filmske industrije koji je u svojoj dugogodišnjoj i iznimno uspješnoj karijeri producirao “Ratove zvijezda” i “Indianu Jonesa”.

Watts je, kako je sam rekao, oduševljen saznanjem da u srcu Evrope “spavaju” najveće piramide na svijetu, a entuzijazam i upornost dr. Semira Osmanagića u procesu istraživanja ovih monumenata okarakterizirao je kao nevjerovatne i vrijedne svakog divljenja.

Khan i Watts su posebno oduševljeni činjenicom da je ovo prvi arheološki projekt u svijetu koji je transparentan do te mjere da je javnost na dnevnoj bazi informirana o svakom pronalasku i analizi koja se uradi u Bosanskoj dolini piramida.  Ovakav, arheološkoj zajednici do sada potpuno stran pristup istraživanju i iskopavanju, može samo unaprijediti naša sazanja o drevnim civilizacijama koje su, između ostalog, gradile kolosalne piramide.

Filmska ekipa s Khan i Wattsom na čelu imat će neometan pristup svim lokacijama, stručnjacima i naučnicima koji rade u Bosanskoj dolini piramida,

Khan je uvjerena da će ovaj dokumentarni film u potpunosti promijeniti ne samo percepciju ljudske evolucije vec i globalnu svijest o drevnim tajnama i umijećima naših predaka.

 

Zadnje ažuriranje nedjelja, 27 juli 2014 08:43
Copyright © Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved