Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

RUSKO IZDANJE KNJIGE AKADEMIKA SEMIRA OSMANAGIĆA

U Moskvi je upravo izasšla iz štampe knjiga dr. Semira Osmanagića pod nazivom: “Sve piramide svijeta – Od Gize do Bosanskih piramida” izdavačke kuće “Veče”. Riječ je o izdavaču koji je u posljednje dvije decenije objavio 800 naslova u tiražu od 5 miliona primjeraka. Specijalizirani su za knjige iz oblasti historije (http://www.veche.ru/).

Knjiga je štampana u luksuznom izdanju na 304 stranica, u punom koloru, sa više od 200 fotografija i tvrdim koricama.

Ovom knjigom veliko rusko tržište će dobiti informacije iz prve ruke o otkriću najvećih svjetskih piramida lociranih u Visokom.

U bilješci o autoru, izdavač napominje da je riječ o inostranom članu ruske Akademije prirodnih znanosti, članu Aleksandrijskog društva arheologa, direktoru Centra za arheologiju Američkog univerziteta u BiH i pronalazaču bosanskih piramida. Ističu da je Osmanagić istraživao piramide širom svijeta, bio na najutjecajnijim svjetskim medijima i da je redovan gost na međunarodnim konferencijama i univerzitetima.

Inače, knjigu Osmanagića su dosada objavili španska izdavačka kuća za trzište Latinske Amerike, a prevođena je i na engleski, arapski, njemački, francuski, mađarski, srpski, slovenski, i hrvatski jezik. Bosansko izdanje knjige doživjelo je pet izdanja. U pripremi je objavljivanje knjige na kineskom, rumunjskom, bugarskom i švedskom jeziku.

U toku su pripreme za gostovanje akademika Osmanagića u više ruskih gradova te promocija knjige na ruskom jeziku.

Zadnje ažuriranje nedjelja, 16 novembar 2014 15:07

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved