Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

NOVI I STARI GOSTI U POSJETI BOSANSKOJ DOLINI PIRAMIDA

Projekt istraživanja Bosanske doline piramida pomjera naučne granice i zauvijek mijenja naše znanje o drevnoj prošlosti. Osim toga, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” intenzivno razvija arheološki turizam u Bosni i Hercegovini svjesna činjenice da se ovaj vid turizma galopirajuće razvoja u svijetu. Stoga ne čudi da lokacije u Visokom često posjećuju turistički radnici, ali i oni koji će to jednog dana postati.

Proteklih dana u posjeti arheološkim lopkacijama u Visokom boravili su studenti i profesori Univerziteta Poslovnih studija, Odsjeka za turizam i hotelijerstvo iz Banja Luke s dekanicom prof.dr. Marijom Knežević na čelu. Podzemni prahistorijski labirint Ravne posjetili si i učenici i profesori Prve gimnazije iz Sarajeva.

Bilježimo i privatnu posjetu glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Visoko Ibrahima ef. Hadžića s porodicom, kao i direktora i osnivača Medrese “Osman ef. Redžović” Džemala ef. Salispahića s porodicom.

Zadnje ažuriranje srijeda, 19 novembar 2014 13:53

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved