Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian Finnish UK Site

A+ A A-

PRVI PUT U PORTLANDU, OREGON

Pricč o Bosanskoj dolini piramida se po prvi put čula i u milionskom Potlandu u američkoj saveznoj državi Oregon, na sjeverozapadu zemlje. Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić bio je pozvan da održi predavanje 21. novembra 2014. u “Northwest Academy” za studente i profesore ove srednjoškolske institucije. Pred 80 prisutnih Osmanagić je pokazao kako se treba boriti za realizaciju plemenitih ideja snagom naučnih argumenata. Velika pažnja mladih tokom predavanja rezultirala je i brojnim pitanjima.

Komentar direktora Akademije bio je kratak:

“Prosvjetljujuće predavanje” (“Enlightnening lecture”).

Interesantno je da je direktor drame u ovoj instituciji napisao dramski komad o svojim poratnim danima provedenim u BiH. Premijere predstave bit će održana 5. decembra 2014. Upravo na sceni teatra s kulisama spremnim za tu predstavu, Osmanagić je održao svoju prezentaciju.

Istoga dana, u dvorani “First Unitarian Church” Osmanagić je govorio i na javnom predavanju o hronologiji otkrića i primjeni interdisciplianrnih naučnih metoda. Interes prisutnih će se svakako ogledati i u njihovoj posjeti Visokom i BiH u skoroj budućnosti.

Zadnje ažuriranje subota, 22 novembar 2014 17:34

Pratite nas

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved