Logo
Print this page

MARKO POGAČNIK: “BOSANSKE PIRAMIDE I RAVNE TUNELI SU CENTAR PLANETARNE ENERGETSKE ČAKRE”

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za energetske čakre Planete, Marko Pogačnik iz Slovenije, boravio je dva puta u Visokom tokom 2014 godine. Pažljivo je izučavao sve arheološke lokacije na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, među kojima i sve piramide, tunelski kompleks i tumulus u Vratnici.

Svoje zaključke izložio je na petoj Međunarodnoj naučnoj konferenciji o bosanskim piramidama u septembru 2014. Također, uključio je značaj lokacija bosanskih piramida i u svoje redovne prezentacije koje održava od Brazila do Japana, Amerike do europskih zemalja.

Marko Pogačnik tvrdi da je europski kontinent ključno energetsko središte Planete. U okviru ovog kontinenta postoji sedam energetskih čakri (sjecišta energetskih tokova) i to:

-          Stomak Europe, sa središtem u Visokom/Sarajevu

-          Solarni pleksus, potez od Plitvica do Praga i Frankfurta

-          Srčani sistem, pruža se od Baskije do Skandinavije

-          Grleni sistem, sa sjedištem u Sjevernom moru

-          “Treće oko”, Škotska

-          Korjenski sistem Europe, od Makedonije preko Grčke do Krete

-          Krunska čakra, Island

Prva, stomačna čakra Europe, započinje u Podzemnom labirintu Ravne ispod Bosanske doline piramida. To je bio razlog zbog čega su graditelji ovog kompleksa odabrali upravo tu lokaciju u dalekoj prošlosti.

Bosanske piramide, prema Pogačniku, predstavljaju praiskonsku moć i prvo energetsko središte Planete Zemlje.

Pogacnik je ugledan umjetnik, skulptor i autor. Dizajnirao je zastavu i grb Republike Slovenije kada je stekla nezavisnost. Pozivan je u mnoge zemlje da dizajnira i postavi megalitne blokove na energetski potentnim mjestima u velikim gradovima. 

Zadnje ažuriranje subota, 22 novembar 2014 20:34
jm

Najnoviji članci od Administrator

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved