Welcome to the official web page of the 'Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun' Foundation / Dobrodošli na službenu web stranicu Fondacije 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'al Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation

English Bosnian Serbian Croatian German Arabic French French Swedish Italian

A+ A A-

VRIJEDNOST ŠEĆERA U KRVI KOD TESTIRANIH OSOBA MNOGO BOLJA NAKON BORAVKA U TUNELIMA

Na inicijativu češkog stručnog magazina WM, na lokaciji Prahistorijskog podzemnog labirinta Ravne vršena je analiza nekih od osnovnih parametara zdravstvene slike ljudskog organizma. Prije i poslije boravka u tunelu testirano je šest osoba kojima su mjerene vrijednosti krvnog pritiska i nivoi šećera u krvi (glukoze).

Nakon sprovedenog testiranja rezultati su ponovo nedvojbeno potvrdili da boravak u tunelu ljekovito djeluje na ljudsko zdravlje.

Osim što je kod testiranih vrijednost krvnog pritiska bila bolja po izlazku iz tunela, utvđeno je i da je nivo šećera u krvi također pokazao bolje vrijednosti. Najbolja ilustracija toga je podatak u vezi jedne od testiranih osoba kod koje je nivo glukoze u krvi prije ulaska u labirint imao vrijednost 9,5, da bi nakon provedenih 90 minuta u tunelima nivo glukoze u krvi iznosio 5,7.

Poznato je od ranije da su tuneli dobri za stres, astmu, migrenu i pritisak.

Ekipa WM magazine je ovaj boravak u Visokom iskoristila i za primopredaju vrijedne donacije Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Riječ je o električnim kolicima za istovar materijala. Ovo vozilo će radnicima Fondcije koji rade u podzemnim tunelima uveliko olakšati posao te ubrzati napredovanje ka Bosanskoj piramidi Sunca.

Zadnje ažuriranje petak, 06 februar 2015 14:01

Pratite nas

Podržimo projekat

Pretraga Arhive

 

http://www.youtube.com/user/BosnianPyramidsTV/featured?feature=context

 

https://soundcloud.com/bosnian_pyramid_of_the_sun_foundation

Video zapis iz Bosanske doline piramida 2014

Copyright 2005- © Fondacija--- “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, Archaeological Park: Bosnian Pyramid of the Sun Foundation. All rights reserved